FAQ – Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar:

 

 

Hos vilka återförsäljare kan jag hitta era produkter?

Våra produkter finns idag hos tusentals återförsäljare runt om i hela Sverige. Våra produkter säljs hos bland andra ICA, Hemköp, City Gross, Willys, Coop, Apotea.seMathem.seMat.se och Delitea.se.

 

Varför har vissa butiker inte hela ert sortiment?

Butiker väljer själva vilka produkter de vill ta in. Vårt Ekologiska Knäckebröd, Eko Chia Knäckebröd, Müsli Chunky, Müsli Chunky Jordgubb & choklad, Knäckekex Parmesan, choklad & hallonboll, citron & kokosboll, chokladboll och choklad & lakritsboll finns hos ICAs centrallager. Resterande produkter kan butiker beställa direkt från oss. Som kund kan man alltid be inköpsansvarig ta in våra produkter till sin lokala matbutik.

 

Jag vill att min butik ska ta in era produkter. Hur går jag tillväga? 

Om produkter inte finns tillgängliga i din matbutik kan man be butiken kontakta vår försäljningschef Cecilia Norrbom via email: [email protected].

För att underlätta för butikspersonal hos ICA kan man ange följande artikelnummer för det centrala sortimentet att beställa hem via ICAs system:

Knäckebröd: 24 29 22

Chia Knäckebröd: 24 29 24

Knäckekex Parmesan: 24 29 25

Müsli Chunky: 16 16 45

Müsli Chunky Jordgubbe & choklad: 12 79 14

Choklad&hallonboll: 24 39 90

Choklad&lakritsboll: 24 39 88

Chokladboll: 24 39 89

Kokos&citronboll: 24 39 91

 

Hur blir jag återförsäljare?

För att bli återförsäljare av Clean Eatings produkter, vänligen kontakta vår Key Account Manager Cecilia: [email protected] eller via formuläret på vår hemsida HÄR.

 

Vad betyder Clean Eating? Är era produkter LCHF?
Majoriteten av våra produkter innehåller få kolhydrater. Vi förespråkar ”Clean Eating” som är en kosthållning där man väljer att äta naturliga råvaror som ger kroppen näring, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Produkter som innehåller vetemjöl, artificiell sötning, färgämnen, tillsatser och socker avstår man ifrån. LCHF är i vår mening en gren av Clean Eating.

 

Hur många kolhydrater innehåller era produkter?

All näringsinformation finner man på förpackningarna, alternativ i produktbeskrivningarna i vår webbshop HÄR.

 

Hur räknar man sockeralkoholer? 

I produkter där vi använder de naturliga sockeralkoholerna xylitol och erytritol räknar man bort majoriteten av kolhydraterna, då de inte tas upp av kroppen och leder till insulinpåslag. T ex vår Müsli Chunky innehåller 5 g aktiva kolhydrater per 100 g (10 g sockeralkoholer av 15 g kolhydrater). OBS! Se upp med artificiella sötningsmedel och sockeralkoholer såsom aspartam och sorbitol som är onaturliga och tas upp av kroppen.

 

Är era produkter glutenfria?

Alla våra produkter förutom Ekologiskt Knäckebröd, Eko Chia Knäckebröd och Granola (samtliga smaker) är naturligt glutenfria. Dock kan spår finnas i samtliga produkter då allt tillverkas i samma lokal, därav ”spår av” på förpackningen.

 

Vad betyder ”spår av”?

Enligt svensk livsmedelslagstiftning måste man märka en produkt med ”spår av” om den kan innehålla en liten mängd av en allergen (t ex gluten eller nötter) pga. att den tillverkas i samma lokal där allergener förekommer.

 

Varför är det olika antal skivor/halva i knäckebrödsförpackningarna?

Våra produkter är handgjorda och volymen är baserad på vikt. Då tjockleken därför ibland varierar lite kan det hända att man får en halv skiva och/eller olika antal skivor. Nettovikten är alltid densamma, enligt svensk livsmedelslagstiftning.

 

Var tillverkas era produkter? 

Våra produkter produceras i egen ISO-certifierad produktion i Polen och Tyskland.

 

Hur förvarar man kokosoljan så den håller längst?

Längst hållbarhet har kokosoljan i kylen (men kan då bli väldigt hård). Även vid förvaring i ett mörkt skåp håller oljan längre än bäst före-datum.

 

Vart kommer min faktura vid köp i er webbshop?

Fakturan kommer till den mejladress du registrerade vid ditt köp.

 

Säljer ni era produkter utomlands?

Clean Eatings knäckekex, knäckebröd, brödmix, choklad och müsli finns tillgängliga i Ontario, Canada och i USA via Amazon.com. Även hos SCANDI SUPERMARKET i Marbella, på www.ruokavaliot.fi i Finland samt Kantarellen på Åland. Se fullständig lista på våra utländska återförsäljare HÄR.

 

Är er nya granola ”Clean Eating”?

Självklart! Clean Eating står för produkter utan tillsatta konstigheter så som kemiska tillsatser, konserveringsmedel, raffinerat socker, färgämnen och andra tillsatser som inte är bra för kroppen. Vi använder enbart naturliga och väl utvalda ingredienser i våra produkter. Dessutom tillsätter vi aldrig raffinerat socker. Hela familjen ska kunna äta våra produkter med gott samvete!

Varför innehåller er nya granola mer kolhydrater?
Vi vet att människor har olika livsstilar och det kräver i sin tur olika typer av kost, därför lanserar vi en ny kollektion med produkter som fortsatt enbart innehåller naturliga ingredienser. Vår nya müslikollektion är anpassad för människor som lever ett aktivt liv där träning och motion är en del av vardagen.
Kolhydrater i sig är ett bränsle för kroppen och ger ett gott tillskott av energi.

 

Varför använder ni havregryn i granola?

Havregryn är en energirik råvara som ger en bra start på dagen. Havre är rikt på fibrer och hjälper till att kontrollera kroppens blodsockernivå.
Det innehåller även stora mängder aminosyror som i sin tur stimulerar kroppens produktion av lektin som hjälper till att rena kroppen från gifter.
Havre är dessutom rikt på protein, Omega 3, vitaminer och mineraler.

 

Varför sötar ni granolan med honung och äppeljuice?

Vi har valt att söta våra nya granola med enbart naturlig sötning i form av honung och äpple/hallonjuice.
Honung ger, förutom en balanserad sötma dessutom ett tillskott av vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Juicen ger granola en friskhet samtidigt som den gör varje bit extra knaprig.

 

Jag äter LCHF, kan jag äta er granola då?

Vår granola innehåller mer kolhydrater än vad som rekommenderas när man äter LCHF-kost.
Vi skulle istället rekommendera vår Chunky Müsli som är baserad på frön, nötter och kokos.

 

Varför är inte er nya granola ekologisk?

Vår nya granola är inte ekologisk, även om vi i största möjliga mån använder ekologiska råvaror i mån av tillgång.
Vår högsta prioritet är alltid kvaliteten på råvarorna, dessvärre går det inte alltid hand i hand med ekologiska märkningar.
Vi strävar efter att så mycket som möjligt i vårt sortiment ska vara ekologiskt och vi hoppas att vi i framtiden kan erbjuda ännu fler ekologiska produkter.

 

Varför är era produkter så dyra?

Vi har valt att enbart använda oss av naturliga råvaror, vilket kostar lite mer. Vi är övertygade om att bra mat är en investering, i dig själv och i ditt framtida välmående.
Vi tillverkar dessutom majoriteten av våra produkter för hand och i små kvantiteter för att garantera högsta kvalitet till våra kunder.

 

Är er nya granola glutenfri?

Nej, vår nya granola är inte glutenfri.

 

Hur ska förpackningen återvinnas?

Förpackningen återvinns som plastförpackning.
Förpackningen till granolan är tillverkad av plast godkänd för livsmedel.

 

Hur arbetar ni med miljöfrågor?

Framställning av livsmedel har en påverkan på miljön och vi känner därför ett stort ansvar.
Vi arbetar ständigt för att utveckla vårt miljöarbete och minska vår miljöpåverkan. Vi planerar våra transporter, samköp och produktion för att minimera en negativ påverkan på miljön. Vi uppmuntrar även våra kunder att återvinna våra förpackningar.

 

Hittar du inte svaret på din fråga?

Om du inte hittar svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice HÄR.