Smörstekt röding med rostad pumpa och kantarellstuvning

Ingredienser:

Rostad pumpa: 

1,5 Butternut pumpa

3 msk Ekologisk Kallpressad kokosolja

 3 krm havssalt

2 krm vitpeppar

1/2 kruka färsk salvia

Ca 5 cm färskriven ingefära

Kantarellstuvning:  

ca 500 g trattkantareller

 2 dl grädde

 100 gram smör

2 msk ekologisk buljong

3 krm salt

Röding:

700 g röding
100 g smör

Receptsteg:

Pumpa: Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skär pumpan i ca 3-cm fyrkanter. Placera i en djup plåt.

Klicka över kokosoljan, ingefäran och saltet.

Rör om så att all pumpa kletas in i olja och smaksättare.

Låt grädda i ca 10 minuter och rör sedan i pumpan. Upprepa två gånger till. Totalt gräddas pumpan i 30 min. Innan de sista minuterna öppna ugnen och strö över salvian.

Kantarellstuvning: Stek kantarellerna i smöret i panna tills vätskan eliminerats och svampen fått en stekyta. Tillsätt buljongen och sedan grädde och koka upp. Låt puttra.

Röding: Stek rödingen i smöret på lite över medelvärme med skalet på i ca fem minuter på vardera sida. Öka värmen den sista stunden så att skinnet får en knaprig känsla.

 Serveras tillsammans med vin (Chablis).