Ljuvlig citronpaj

Ingredienser:

Botten:
4 dl mandelmjöl
100 gram smör
1 ägg
1 krm Stevia
1 krm kardemumma
1 krm ekologiskt vaniljpulver

Fyllning:
4 ägg
1,5 dl grädde 40%
1 citron (saft och cest)
1 dl SukrinMelis
1 krm Stevia

Receptsteg:

Sätt ugnen på 170 grader.
Börja med att blanda ihop pajdegen. Smält smöret i micro eller kastrull på spisen. Blanda mandelmjölet med det smälta smöret, ägg, stevia, vaniljpulver och kardemumma. Blanda till en jämn deg.

Knåda ut degen i en pajform och förbaka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Riv citroncest samt pressa saften från citronen. Blanda citroncest och citronsaften tillsammans med 4 ägg, grädde, SukrinMelis och stevia.

Häll i fyllningen på pajbotten och baka i mitten av ugnen på 170 grader i 20-30 minuter (tills att fyllningen stelnat).

Låt pajen svalna innan servering.