Zucchinilasagne

Ingredienser:

6 portioner

1 rödlök
3 vitlöksklyftor
Smör till stekning
500 g köttfärs
1 burk passerade tomater (400 g)
Salt, peppar, paprika, oregano och lite rödvin
1 grönsaksbuljongtärning (ekologisk)
2 dl crème fraiche
100 g färskost
1 zucchini
200 g riven ost

Receptsteg:

Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka rödlök och vitlök. Stek löken i smör och ställ åt sidan.
Bryn köttfärsen.
Tillsätt löken och tomaterna. Rör ihop och krydda.
Smula över buljongtärningen.
Tillsätt crème fraiche och färskost. Låt puttra tills vätskan kokat in.
Skölj zucchinin och hyvla den på längden med en osthyvel.
Lägg ett lager zucchiniplattor i botten på en ugns- form. Varva köttfärs och zucchiniplattor.
Toppa med riven ost.
Grädda i ca 20 minuter tills ytan är gyllenbrun.