Kycklingcarbonara med shiratakinudlar

Ingredienser:

4 portioner
1 gul lök
Ekologisk Kallpressad kokosolja till stekning
2 paket bacon (à 140 g)
500 g innerlårfilé av kyckling
3 vitlöksklyftor
2 dl grädde
200 g riven parmesan
3 äggulor
2 pkt Shiratakinudlar
salt och svartpeppar
lite färsk basilika

Receptsteg:

Finhacka löken och fräs den i smör.
Skär baconet i tärningar och knaperstek det i en annan panna.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med löken tills kycklingen är genomstekt.
Pressa i vitlöken och tillsätt baconet.
Rör ner grädden och osten.
Separera äggulorna från vitorna.
Skölj nudlarna under kallt vatten, lägg ner dem i pannan och rör om.
Ta av pannan från plattan, tillsätt äggulorna och rör om.
Strö över salt, dra några varv med peppar, dekorera med basilikan och servera.