Italienska köttbullar i tomatsås

Ingredienser:

4 portioner

2 schalottenlökar
1/2 färsk chili
2 vitlöksklyftor
400 g blandfärs
1 ägg
2 tsk fiberhusk
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad basilika
salt och peppar
50 g smör till stekning

Tomatsås
3 vitlöksklyftor
4 msk hackad färsk basilika
1 burk passerade tomater (400 g)
1 msk sukrin melis
1 msk rött vin
1 tsk soja
salt och peppar

Receptsteg:

Finhacka schalottenlök och chili och stek i hälften av smöret. Ställ att svalna.
Pressa vitlöken och blanda ihop med resten av ingredienserna i en bunke.
Tillsätt den avsvalnade löken och chilin.
Forma små bullar med händerna och stek bullarna i resten av smöret.
Gör tomatsåsen. Pressa vitlöken och hacka basilikan och rör ihop med övriga ingredienser.
Låt såsen puttra i ca 15 minuter på svag värme.
Lägg ner bullarna i såsen och servera.