Receptsteg:
Sätt ugnen på 175 grader och ställ fram smöret.
Lägg mandeln i en kastrull med kokande vatten och låt koka i 1 minut (skålla). Skölj i kallt vatten och rensa från skal. Torka av mandeln med ett hushållspapper.
Mal mandeln i en matberedare och häll i grädden. Tillsätt SukrinMelis och kör till en grynig massa. Vispa ihop äggvitan med mandelmassan. (Ett snabbare och enklare alternativ är att använda mandelmjöl!)
Vispa ihop mandelmjöl, äggvita, grädde och sukrin melis i en bunke. Klicka ut massan i lagom stora kulor på en plåt och platta till dem lite. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna och vänd bottnarna upp och ner.
Rör samman mjukt smör med kakao, SukrinMelis, vaniljpulver och äggulor till en jämn smörkräm. Bred smörkrämen på kakorna.
Ställ i kylen minst 1 timme så att smörkrämen stelnar ordentligt.
Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Doppa kakorna i chokladen. Förvara i kylen.