Renskav med lingonsylt

Ingredienser:

2 portioner

1 gul lök
smör till stekning
1 paket fryst renskav (240 g)
6 torkade svampar
5 enbär
3 dl grädde
salt och peppar
en skvätt soja

Lingonsylt
3 dl frysta lingon
1 dl SukrinMelis
1 dl vatten
1 tsk guarkärnmjöl

Receptsteg:

Börja med lingonsylten. Rör ihop bär, SukrinMelis och vatten i en kastrull.
Låt koka upp och puttra under omrörning.
Pudra guarkärnmjöl över och rör samtidigt så att mjölet inte klumpar sig.
Låt sylten svalna.
Skala och hacka löken, fräs den i smör i en kastrull.
Tillsätt renskavet och låt fräsa ihop.
Lägg svampen i blöt och skiva den när den mjuknat.
Tillsätt svamp, enbär och grädde, låt koka ihop.
Smaka av med salt, peppar och soja.
Servera renskavet med lingonsylten.