Thaigryta med blomkålsris

Ingredienser:

4 portioner

1 zucchini
1/2 gul lök
50 gram smör till stekning
6 kycklinglårfiléer
6 frysta pilgrimsmusslor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad färsk thaibasilika
1/2 dl hackad färsk koriander
riven färsk ingefära (ca 10 cm)
1/2 färsk chili
1 burk kokosgrädde (400 ml)
1 msk guarkärnmjöl

Receptsteg:

Skär zucchinin i bitar, hacka löken och stek alltsammans i smör.
Skiva kycklingen. Lägg bitarna i stekpannan och låt allt fräsa ihop.
Dela musslorna på mitten och tillsätt dem när kycklingen är färdigstekt.
Hacka vitlöken och låt fräsa med i pannan.
Tillsätt kryddorna och ingefäran.
Hacka chilin och låt fräsa med en stund.
Tillsätt kokosgrädden och låt allt puttra i ca 10 minuter.
Strö över guarkärnmjölet så såsen tjocknar lite.
Servera med blomkålsris.