Pulled Chicken

Ingredienser:

BBQ-sås

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

1 dl vatten

1/2 dl steviasötad ketchup

1/2 dl chilisås (gärna en variant med mindre socker)

1/2 dl äppelcidervinäger

1 msk dijonsenap

1 msk worcestershiresås

1 msk chipotlesås

1 msk liquid smoke

2-3 msk KRAV-märkt hönsbuljong (eller 1/2 hönsbuljongtärning)

1/2 msk Grillkrydda

Svart peppar

Kyckling

1 kg kycklinglårfilé

1 gullök

2 vitlöksklyftor

Smör

Salt och peppar

Receptsteg:

BBQ-såsen:
Hetta upp en kastrull med olivolja. Pressa i vitlöken. Tillsätt sedan resterande ingredienser och låt koka upp, sedan ljuda i 15 minuter.

Kycklingen:
Sätt ugnen på 175 grader.
Samtidigt som du låter såsen sjuda, skär lök och vitlök i stora bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, lök och vitlök (ska endast få lite färg). Placera allt i en ugnsfast form.

Häll såsen över kycklingen och löken. Sätt in i mitten av ugnen i ca 2 timmar.

Ta ut formen och dra isär kycklingen med gaffel och blanda om i såsen.

Servera med t ex guacamole, salsa, créme fraîche och coleslaw.